top of page

Be-Sense

Waar staat de Be-Sense Temple space voor?

   Be: BEwust - ZIJN
   Sense: ‘in’voelen - Sensueel - Zintuigen - Wijsheid
   Temple space: een veilige plek waar er bewuste intimiteit vrij mag beleefd en geoefend worden

 

note: These events are currently only in Belgium and intented for Dutch speaking  audience.   

Wat kan je verwachten?

In't kort:

Enkele oefeningen om te (leren) zakken in het lichaam, te connecteren met je gevoel en goed bij jezelf te blijven (Wat doet dit met me?), kennismaking met de anderen, wat zijn mijn grenzen en hoe geef ik consent aan, en verkennen we het gekozen thema van de dag. Voor deze editie is het thema: 'Verbindende dans'.

Verbinding kunnen voelen, is iets persoonlijks en mag vele vormen aannemen! Tijdens het workshop gedeelte gaan we spelen en experimenteren met verschillende (sensuele) bewegings- en dans-oefeningen, alleen, per 2 en in groep, onder andere met 'tantric dance'.

Het Tempel gedeelte in de avond vormt een plek waar ruimte is om dans verder te zetten of ook andere expressies van intimiteit, Eros en connectie te exploreren.

 

BE-Sense

Be-Sense is een workshop en Tempelruimte event gericht op het verkennen van intimiteit in de ruimste zin van het woord en het interne onderzoek van wat dit met je doet.  

 

Het is een veilige(re) plek waar je intimiteit, sensualiteit, verbinding, grenzen, Eros, tantra en verlangens kan komen verkennen en onderzoeken. Er is ook ruimte om in aanraking te komen met afwijzing, angst, onzekerheid, … Want dat hoort er natuurlijk ook bij.

 

Opbouw

De agenda ziet er ongeveer zo uit :

 

Landen & Workshop

We nemen de tijd om te (leren) zakken in het lichaam, te connecteren met je gevoel en goed bij jezelf te blijven (Wat doet dit met me?), kennismaking met de anderen, wat zijn mijn grenzen en hoe geef ik consent aan. 

 

We verkennen het gekozen thema van de dag met lichaamsgerichte oefeningen die kwetsbaarheid uitnodigen om zo persoonlijke groei, plezier en verbinding te laten ontstaan. 

<pauze, met eigen maaltijd> 

Sacred Temple space

Hier is ruimte om met bewuste intimiteit vrij te gaan verkennen, spelen, observeren, voelen en verbinden! Het veld draagt een mix van energie tussen een heilige tantrische tempelruimte en een se.X-positive playparty. 

Zowel in de workshop als in de Temple Space, is er de optie om alleen op jezelf te oefenen/verbinden, in duo's of in groepjes. Je kiest zelf met wie en hoe ver je in interacties gaat (binnen de aangegeven grenzen van de setting). Grenzen aangeven wordt ten allen tijde erg aangemoedigd!

 

Niets moet. Je mag ook met jouw eigen partner komen en enkel hiermee in interactie gaan. Gedurende heel de workshop is er een safe-corner in de ruimte waar je je kan terugtrekken om te voelen, en optioneel hulp vragen aan één van de assistenten of Minne.

Is dit wel iets voor mij?

Als je wil groeien in bewustwording van jezelf in relatie tot anderen, intimiteit, je lichaam, consent, … ben je welkom. 

 

Zowel als beginner als ervaren ben je welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben in tantra of dergelijke, maar wel noodzakelijk dat je al iets van persoonlijk werk hebt gedaan zodat je kan reflecteren en je eigen verantwoordelijkheid kan nemen. 

 

Het event is open voor koppels en LGBTQIA++.  Indien je wenst kan je ook alle oefeningen enkel en alleen met je partner doen, of alleen.  We organiseren naast de gemengde ook sporadisch Be-sense workshops enkel voor vrouwen, en enkel voor koppels.  

 

In geval van vragen contacteer ons gerust.

 

Als we je nog niet (via via) kennen vragen we je vermoedelijk voor een online kennismakingsgesprek.

Nog enkele woorden die de ruimte beschrijven:

Sacred : ‘Heilige’ ruimte - een plek van diepgang en respect naar Zelf, de ander en omgeving

Innocence: natuurlijke puurheid en schoonheid van intimiteit onderzoeken (loslaten van schaamte, taboe, oordeel)

Tantra: Levensenergie die mag stromen en focus op ademhaling, beweging, expressie en intentie stellen

Heling: collectieve en individuele trauma heling van senksualiteit door licht en schaduw bewust te gaan onderzoeken

Vrije keuze: in participatie, aanraking, naaktheid

Play: speelsheid! - creativiteit - fantasie - vanuit het lichaam

Practice: oefenruimte van bewuste intimiteit en verbinden - consent en persoonlijke grenzen - zelfregulatie - vertragen

Pleasure: Oh, zo welkom om écht diep te genieten in elk celletje van jouw lichaam!

Process: Be - Sense ervaringen kunnen heel wat in jou triggeren en dat is welkom, er staat een trauma-bewust team klaar die jou kort kan helpen om te (zelf-)reguleren tijdens de workshop.

Wanneer kom ik beter NIET?

Als je uitgebreide trauma begeleiding nodig hebt: Om voldoende aandacht te kunnen behouden voor de volledige groep, is hier geen ruimte voor. Je kan wel in de week na de workshop hierover in diepere 1-1 begeleide sessies te gaan, om de diepte van jouw proces te verkennen. Voel je nu al dat omwille van trauma je meer nodig hebt tijdens een workshop dan even hulp bij het reguleren (ademen, nabijheid, korte space holding voor expressie, …) dan is het beter om eerst enkele 1-1 sessies te doen bij Minne om in overleg te kijken of deze activiteit op dit moment voor jou geschikt is.

Seks zoekt: Indien je hier komt met intieme verlangens en noden waarvan je verwacht dat anderen deze voor jou moeten invullen tijdens dit event, ben je niet op de juiste plek. Wél wordt je uitgenodigd verlangens kwetsbaar en duidelijk te verbaliseren en binnen uitgesproken en gedeeld consent kan hier mogelijks wel mee gespeeld worden. Een harde grens is geen penetratie (op eender welke manier) in de Temple Space.

Het is geen dating event.  

Drugs & alcohol: Als je drugs, alcohol of (plant-)medicijn neemt voor het event. Absolute nuchterheid wordt verwacht.

Als je niet respectvol in interactie kan gaan met mensen van een bepaalde oriëntatie, gender, afkomst, leeftijd of lichaamstype. De Be-Sense events zijn een LGBTQIA++ friendly, all-body en leeftijd, inclusieve omgeving. Heb je toch een sterke voorkeur waar je niet vanaf wil wijken, ben je welkom om iemand mee te brengen waar je in alle interacties mee kan partneren.

 

Organisatie door: 

Minne is een therapeut gespecialiseerd in trauma, relaties en seksualiteit. In 2016 richtte ze 'Compass to Connection' op als onderzoeksplatform. Ze is opgeleid en heeft groepsworkshops gegeven in heel Europa, en heeft sinds 2019 haar eigen praktijk met lichaamsgerichte therapie voor individuen en stellen. Ze doorbreekt taboes door haar zeer persoonlijke en kwetsbare benadering. Ze geeft de voorkeur aan werken vanuit een holistisch kader met creatieve en actieve werkmethoden, gebaseerd op de filosofie dat creativiteit en seksualiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Website: www.compasstoconnection.com

 

Praktisch

Namiddag: Landen & workshop

Avond: open Temple space

Welkom en landen vanaf 13u30

Deuren toe en start 14 uur

Afronden 21u00

 

Er wordt een pauze voorzien tussen de workshop en de Tempel space. Hier heb je tijd om nog iets te eten (zelf mee te brengen) en je eventueel om te kleden. 


Annuleringsvoorwaarden

Als je niet meer kunt komen, de annuleringsvoorwaarden voor workshops zijn:

Tickets kunnen worden geannuleerd tot 7 dagen vóór het evenement. De ticketprijs wordt terugbetaald met aftrek van €8 administratiekosten + €0,80 ticketservice kost voor het platform.

Verzoeken tot annulering binnen 7 dagen voor het evenement worden niet geaccepteerd en tickets worden niet terugbetaald.

Tickets kunnen worden doorverkocht aan een andere persoon voor dezelfde prijs als waarvoor het ticket oorspronkelijk is verkregen (of minder), met inachtneming van de gender voor het ticket.

bottom of page